Schooltijden en pauzes

Schooltijden


Wij werken met het 5-gelijke dagen model. Dit houdt in dat de schooltijden, voor alle groepen, iedere dag gelijk zijn. De school begint om 08.30 uur en om 14.00 uur eindigt de schooldag. De kinderen hebben pauze van 11.45 tot 12.15 uur. In deze tijd eten ze samen met hun stamgroepsleider en spelen ze buiten onder toezicht van een aantal leerkrachten. 

Op de kalender staat aangegeven wanneer we afwijken van dit rooster, tijdens studiedagen, voor de kerstvakantie, de carnavalsvakantie en de zomervakantie. De vakantie begint dan al om 12.00 uur i.p.v. om 14.00 uur.  

De deur gaat ’s morgens om 08.20 uur; iedereen mag dan naar binnen en we willen om 08.30 uur met de lessen beginnen. Wilt u ervoor zorgen dat de kinderen op tijd op school zijn? We beginnen echt om 08.30 uur!
 

Kleine pauze en lunchtrommels.


Rond 10 uur eten de kinderen fruit, een liga koek, enz. Ook mogen de kinderen dan ook iets te drinken meebrengen. 

De kinderen eten (en drinken) samen met hun stamgroepsleider tussen de middag. We verzoeken u gezond eten in de trommel te doen en niet teveel. De kinderen gaan om 14.00 uur naar huis (of naar de BSO) en dan kunnen ze ook weer iets eten. 

Wij vinden het als school belangrijk dat de kinderen gezond eten om 10 uur en tussen de middag. Thuis blijft er dan meer dan voldoende tijd over om andere dingen (die misschien iets minder gezond zijn) te eten.